Kultur

Nordland fylkeskommunes oppgaver innenfor kulturfeltet spenner over et svært vidt felt - tilskuddsordninger, arkiv, barn og unge, film, bibliotek, kulturvern, museer, musikk, scenekunst og visuell kunst.

Aase Refsnes

Fylkesrådet bevilger 720 000 kroner til ny scene ved Nordland teater.

Prisvinnerne Venke Hoff og Gøran Moya flankert av fylkesordfører Sonja Steen og fylkesråd for kultur Aase Refsnes

Gallerist og kunstformidler Venke Hoff fra Henningsvær og Up-North-general og kunstformidler Gøran Moya fra Bodø fikk Nordland fylkes kulturpris for 2018.

dans

Nordland fylkeskommune inviterer alle kulturinteresserte, kommuner, kulturorganisasjoner og kulturaktører til å komme med forslag til kandidater til fylkes egne kulturpris. 

Fylkesrpd Aase Refsnes, Direktør Kulturrådet Kristin Danielsen, Kulturminister  Trine Skrei Grande, seksjonsleder Ole Jakob Furuset og ordfører Ida Pinnerød

I dag ble Kulturrådets hovedkontor for museumsseksjonen offisielt åpnet i fylkeshovedstaden.

Blyant og bok

Er du en skjønnlitterær forfatter med en idé til et bokprosjekt, men mangler tid til å gjennomføre ideen? Nå kan du søke arbeidsstipend på 100 000 kroner for å få frigjort tid. Søknadsfristen er 1. mars.

Aase Refsnes (i midten) var imponert over alle som bidro til forestillingen "Made in China"

- Wow, for en forestilling! Jeg er kjempestolt over hva Figurteateret og Musikk i Nordland har vært med å skape.

Henningsvær fyr

I et stjerneklart og vintermørkt Henningsvær lørdag ettermiddag åpnet Yoko Onos verks ONOCHORD.
Bilde: Yoko Ono, ONOCHORD (lighthouse),  2018. Collection of Yoko Ono © Yoko Ono.Photograph © John StenersenCourtesy of Faurschou Art Resources)

landsradet for kultur

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge ønsker å opprette en nordnorsk filmkommisjon. Målet er bedre vilkår og lønnsomhet for filmbransjen i nord.

Skisse av det nye vernebygget over MS Finnmarken

- Nordland fylkeskommune har store forventninger til Museum Nord og Hurtigrutemuseet – at museet skal bidra til kunnskap om historie og samtid. Museet vil få en viktig rolle både lokalt, regionalt og internasjonalt.

Kristoffer Dolem med vinnerbildene


I forbindelse med Skulpturlandskap Nordlands 25 års jubileum utlyste vi en fotokonkurranse. Vi oppfordret alle til å være med og til å tenke kreativt i møte med skulpturene.

Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

Aase  Refsnes
Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse